OM OSS

Jess2dogs


Jess2dogs är ett företag som drivs av mig, Jessica Åkerström, sedan 2018 efter flera års drömmar och funderingar. En utbildning till hundfrisör på Hundens Hus i Stockholm och paralell lärlingstid hos Monica Tyllman som drivit Hundtrim Schamponix sedan 2009 kickade ett nytt kapitel i mitt liv igång. I en fantastisk lokal med professionell utrustning, bra produkter och äran att ta hand om kundernas underbara hundar varje dag började resan i hundbranschen på allvar.

Utöver utbildningen till hundfrisör utbildade jag mig även till hundinstruktör och hundpsykolog. Utbildningar som gett en bredare förståelse för hundars språk och signaler, vilket är en enorm tillgång i arbetet som hundfrisör eftersom hundarna som besöker salongen ofta är stressade när dom kommer för behandling. Med rätt "glasögon" kan man möta varje individ i rätt ögonblick och visa respekt genom att tydligt och lugnt få hunden att förstå att den kan känna sig trygg med behandlingen, även om det finns dåliga erfarenheter av tidigare hantering i bagaget. Frivillig hantering är något som alltid eftersträvas och därför avbryter jag hellre en behandling om det visar sig att stressen blir för mycket för hunden jag arbetar med, istället för att "spänna fast, hålla i och köra på" trots vilda protester. I dessa lägen rekomenderar jag istället ett träningsprogram där jag lägger fokus på positiv förstärkning och stärkande självförtroende hos hunden. Det är här utbildningen till hundpsykolog vävs in så bra i arbetet som hundfrisör. Genom att kunna se och läsa av behovet hos hunden kan man förhindra en obehaglig känsla i tid och reducera stresspåslaget på ett etiskt och hållbart sätt. 

I arbetet som hundfrisör har jag sett många hundar med dålig tandstatus genom åren. Tyvärr blev jag snabbt medveten om vilken stor okunskap det finns bland merparten hos vanliga hundägare när det handlar om hundens munhälsa. Okunskap som ofta leder till att hundägare blir tvugna att åka akut till veterinären för att ignorerad tandvård lett till följdsjukdomar och åkommor i andra inre organ. Detta är något som är mycket smärtsamt för hunden och för att inte tala om den stora kostnad det blir för den enskila hundägaren när detta inträffar eftersom tandvård inte ingår i försäkringen på de flesta försäkringsbolagen idag. Detta faktum gjorde att jag började leta efter ett alternativ till vanlig tandborstning som kan förebygga dessa problem hos hundar.

De jag fann var en produkt som inte fanns i Sverige, en tandborste med 100% ultraljud, 3-sidigt borsthuvud, ljudlös och vibrationsfri, tillverkad i Tyskland. Kontakt togs med leverantören i januari 2019 och efter många och långa samtal med VD:n i Tyskland och tester av produkten på min egen hund och frivilliga kunders hundar, valde vi att gå vidare och bli distributör för Sverige under namnet CleanyTeeth Sweden. På Stockholmsmässan i november 2019 lanserade vi produkten och utbildningen till Certifierad Tandbehandlare för Sverige med huvudmålet att nå ut till så många hundägare som möjligt för att hjälpa så många hundar som möjligt till en bättre hälsa. Jag brinner verkligen för den här produkten eftersom jag ser att den hjälper och ger ett omgående resultat utan smärta eller stress för hunden. Genom att distribuera CleanyTeeth och sprida kunskap genom att utbilda fler tandbehandlare i landet kan jag nå ut och hjälpa fler hundar till en bättre hälsa. Sedan starten har nu FLERA 1000(!) hundar i Sverige behandlats och det finns snart 200 st certifierade CleanyTeeth Tandbehandlare som hjälper hundar varje dag i sina olika yrkesroller i hundbranschen. Och att hjälpa hundar till bättre hälsa och välmående, DET(!) är målet med min verksamhet.

Välkommen till Jess2dogs

Stycken är de viktigaste byggstenarna för hemsidor. För att ändra innehållet i denna text dubbelklickar du bara här eller klickar på Redigera text. Du kan också ändra stilen här.

En Särskild Nivå av Omvårdnad


Stycken är de viktigaste byggstenarna för hemsidor. För att ändra innehållet i denna text dubbelklickar du bara här eller klickar på Redigera text. Du kan också ändra stilen här. Om du drar texten flyttas stycket på sidan. Ett stycke kan vara tillräckligt för att presentera ditt projekt. Om det blir för långt kan du dela upp texten i flera stycken. En lång text är perfekt för att förklara vad som är unikt med din hemsida.


Bildrubrik

Ge den här bilden en kort beskrivning.

Bildrubrik

Ge den här bilden en kort beskrivning.

Bildrubrik

Ge den här bilden en kort beskrivning.

Bildrubrik

Ge den här bilden en kort beskrivning.

Bildrubrik

Ge den här bilden en kort beskrivning.

Bildrubrik

Ge den här bilden en kort beskrivning.